Vehryt Nouka – Jyväskylän Noukanniemessä

Vehreys, ympäröivä Päijänne ja luonnonrauha. Näistä elementeistä vaikutteensa ammentaa Keski-Suomen raikkain, tyylikkäin ja modernein juhlapaikka sekä tilausravintola, joka palvelee tilauksesta ympäri vuoden.

 

Ajankohtaista >

 

Noukanniemi

 

” Sulle laulan neiti, kesäheinä,

sydämeni suuri hiljaisuus,

uskontoni, soipa säveleinä,

tammenlehvä-seppel vehryt, uus. ”

Eino Leino – Nocturne 1905

 

 

Historia

Noukanniemen alue toimi ennen viljelysmaana, tarkemmin ottaen perunan viljelysmaana, kunnes 1992 alueella alettiin pyörittämään vierasvenesatamaa ja ravintolaa, joka toimi myös silloin tällöin juhlien pitopaikkana. Rakennus tarjosi myös pienissä määrin hotellimajoittumista.

Lähes 30 vuotta myöhemmin, vuonna 2021 Noukanniemen toiminta koki täydellisen muutoksen, kun vanhasta vierasvenesatamasta loihdittiin massiivisella remontilla ja päivityksellä juhlapaikka sekä tilausravintola, joka palvelee tilauksesta ympäri vuoden, tarjoten puitteet juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen tilausasiakkaille, niin yksityisille kuin yrityksillekkin.

 

Vehryt Nouka & uudet tuulet

Vuonna 2021 rakennus koki uudistuksen, jolla haluttiin esiin nostaa alueen koko potentiaali, ja tuoda raikkaita uusia tuulia Keski-Suomeen. Koko kiinteistö remontoitiin lattiasta kattoon, hieman kuitenkin vanhaa säilyttäen. Esimerkiksi kokouskabinettien ihanaa tunnelmaa luova takka tuo jatkossakin lämpöä juhliin ja tilaisuuksiin. Uudistuksen aikana hotellimajoittuminen siirtyi sivuun kun hotellihuoneet uudistettiin saunaosastoksi ja viihtyisäksi lounge- tilaksi. Nyt voi käsi sydämmellä sanoa, että keskisuomeen on saatu näyttävät, raikkaat ja modernit juhla- sekä kokoustilat.

 

 

Tarina nimen takaa

Nimeen haluttiin jollain tavalla tuoda ilmi sijaintimme eli Noukanniemi. Yrittäjäpariskunnan perhepiirissä oli aina puhuttu lyhyesti Noukasta, joten se osa nimestä syntyi luonnollisesti. Sitten kuitenkin mietittiin, että pelkkä Nouka ei yksinään anna arvoa alueen potentiaalille, luonnolle ja raikkaudelle. Tuntui, että nimi ja paikka tarvitsi vielä hienon lisävivahteen.

Sitten osui silmiimme Eino Leinon vuonna 1905 julkaistu runo Nocturne, jossa esiintyy sana vehryt. Vehryt tarkoittaa vehreää, kukoistavaa, vihreää, uutta, ja myös elinvoimaa sekä raikkautta. Nimi kuulosti täydelliseltä kuvaamaan upeaa niemenkärkeä sekä rakennusta, ja näin oli syntynyt nimi Vehryt Nouka.

Ja muuten, kyseinen Eino Leinon runo löytyy myös passiemme takasivulta.

 

Sijainti >

Ajankohtaista >

Asiakkaiden kertomaa >

 

Henkilökunta >

Tutustu Vehryt Noukan ydinporukkaan!

 

+ meitä on vielä monia muitakin apukäsiä, niin osa-aikaisina kuin henkilöstövuokrauksen kautta

 

BLOGI

 

Kurkkaa Vehryt Noukan blogi, ja lue viimeisimmät kuulumiset ja mietteet.

Blogiin

 

Tutustu myös Noukanniemen muutokseen meidän sisustussuunnittelijan näkökulmasta, ja muihin hyödyllisiin linkkeihin!

Vehryt Noukan Youtube- kanava

SisustusTainan esittely Vehryt Noukan synnystä
Visit Jyväskylä Region
Instagram
Facebook
LinkedIn