Vehryt Nouka – Jyväskylän Noukanniemessä

Lue mitä massiivinen uudistus käytännössä tarkoitti, Noukanniemen historiaa ja mikä on tarina Vehryt Nouka nimen takana

Noukanniemi

Noukanniemi toimi ennen viljelysmaana, kunnes 1992 alueella siellä ruvettiin pyörittämään vierassatamaa ja ravintolaa, joka toimi myös juhlien pitopaikkana. Rakennus tarjosi myös hotellimajoittumista. Vuonna 2021 Noukanniemen toiminta koki täydellisen muutoksen, kun vanhasta vierasvenesatamasta tehtiin juhlapaikka, joka palvelee tilausasiakkaita ympäri vuoden.

Sijainti >

Ajankohtaista >

 

Vehryt Nouka & uudet tuulet

Vuonna 2021 rakennus koki uudistuksen, jolla haluttiin esiin nostaa alueen koko potentiaali ja tuoda raikkaita uusia tuulia Päijänteelle. Koko kiinteistö remontoitiin lattiasta kattoon, hieman kuitenkin vanhaa säilyttäen. Esimerkiksi kokouskabinettien ihanaa tunnelmaa luova takka tuo jatkossakin lämpöä juhliin ja tilaisuuksiin. Uudistuksen aikana hotellimajoittuminen siirtyi sivuun kun hotellihuoneet uudistettiin saunaosastoksi ja viihtyisäksi lounge- tilaksi. Nyt voi käsi sydämmellä sanoa, että keskisuomeen on saatu näyttävät ja modernit juhlatilat.

Vehryt Nouka nimensä mukaisesti haluaa tuoda elinvoimaa alueelle ja mahdollistaa jatkossakin upeat puitteet juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Haluamme tehdä vieraidemme elämän eri hetkistä erityisiä.

 

Tarina nimen takaa

Nimeen haluttiin jollain tavalla tuoda ilmi tilausravintolan sijainti eli Noukanniemi. Yrittäjäpariskunnan perhepiirissä oli aina puhuttu lyhyesti Noukasta, joten se osa nimestä syntyi luonnollisesti. Sitten kuitenkin mietittiin, että pelkkä Nouka ei yksinään anna arvoa alueen potentiaalille ja raikkaudelle. Tuntui, että nimi ja hieno paikka tarvitsi vielä hienon lisävivahteen.

Sitten osui silmiin Eino Leinon runo Nocturne, jossa esiintyy sana vehryt. Vehryt tarkoittaa uutta mutta se voi kuvastaa myös luonnon vehreyttä, elinvoimaa, raikkautta. Nimi kuulosti täydelliseltä kuvaamaan upeaa niemenkärkeä sekä rakennusta, ja näin oli syntynyt nimi Vehryt Nouka.

Kyseinen runo löytyy myös passiemme takasivulta. Tässä pieni pätkä runosta:

” Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus,
uskontoni, soipa säveleinä,
tammenlehvä-seppel vehryt, uus. ”
 

 

Henkilökunta >

Tutustu Vehryt Noukan tiimiin!

 

Asiakkaiden kertomaa >

 

 

BLOGI

 

Kurkkaa Vehryt Noukan blogi, ja lue viimeisimmät kuulumiset ja mietteet.

Blogiin

 

Tutustu myös Noukanniemen muutokseen meidän sisustussuunnittelijan näkökulmasta, ja muihin hyödyllisiin linkkeihin!

Vehryt Noukan Youtube- kanava

SisustusTainan esittely Vehryt Noukan synnystä
Visit Jyväskylä Region
Instagram
Facebook
LinkedIn