Vehryt Nouka

Noukanniemen alue toimi ennen viljelysmaana, kunnes 1992 alueella ruvettiin pyörittämään vierassatamaa ja ravintolaa, joka toimi myös juhlien pitopaikkana. Rakennus tarjosi myös hotellimajoittumista.

Lue alta mitä massiivinen uudistus käytännössä tarkoitti ja mikä on tarina Vehryt Nouka nimen takana.

Uudet tuulet

Vuonna 2021 rakennus koki uudistuksen, jolla haluttiin esiin nostaa alueen koko potentiaali ja tuoda raikkaita uusia tuulia Päijänteelle. Koko kiinteistö remontoitiin lattiasta kattoon, hieman kuitenkin vanhaa säilyttäen. Esimerkiksi kokouskabinettien ihanaa tunnelmaa luova takka tuo jatkossakin lämpöä tiukkoihinkin neuvotteluihin. Uudistuksen aikana hotellimajoittuminen siirtyi sivuun kun hotellihuoneet uudistettiin isoksi saunaosastoksi. Samalla myös veneilijöiden palvelut päivitettiin. Rakennukseen lisättiin veneilijöille kaksin kappalein sosiaalitiloja peseytymistä varten.

Vehryt Nouka nimensä mukaisesti haluaa tuoda elinvoimaa alueelle ja mahdollistaa jatkossakin upeat puitteet juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Haluamme tehdä vieraidemme elämän eri hetkistä erityisiä.

Vehryt Noukan toiminnasta vastaa yrittäjäpariskunta Emma ja Ville.

Tarina nimen takana

Nimeen haluttiin jollain tavalla tuoda ilmi tilausravintolan sijainti eli Noukanniemi. Yrittäjäpariskunnan perhepiirissä oli aina puhuttu lyhyesti Noukasta, joten se osa nimestä syntyi luonnollisesti. Sitten kuitenkin mietittiin, että pelkkä Nouka ei yksinään anna arvoa alueen potentiaalille ja raikkaudelle. Tuntui, että nimi ja hieno paikka tarvitsi vielä hienon lisävivahteen.

Sitten osui silmiin Eino Leinon runo Nocturne, jossa esiintyy sana vehryt. Vehryt tarkoittaa uutta mutta se voi kuvastaa myös luonnon vehreyttä, elinvoimaa, raikkautta. Nimi kuulosti täydelliseltä kuvaamaan upeaa niemenkärkeä sekä rakennusta, ja näin oli syntynyt nimi Vehryt Nouka.

 

Tässä pieni pätkä runosta:
” Sulle laulan neiti, kesäheinä,
sydämeni suuri hiljaisuus,
uskontoni, soipa säveleinä,
tammenlehvä-seppel vehryt, uus. ”

 

Kyseinen runo löytyy myös passiemme takasivulta.